راهنمای خرید خط آبکاری نو یا خرید خط آبکاری دست دوم؟
دوستان گاهی سوال می کنند که خط آبکاری دست دوم مناسبتر است یا خط آبکاری به صورت نو ساخته بشود بهتر است ؟ در پاسخ باید کیفیت خط سنجیده شود و در ادامه شرایط اقتصادی و بودجه را در نظر گرفت که تهیه کدام خط به صرفه تر است و بیشترین کارایی در مقابل هزینه های جاری را دارد .همچنین باید کیفیت محلول را بررسی نمود و تشخیص داد ایا کارایی محلول نرمال است؟ یا وجود برخی الودگی ها محلول را دچار اسیب کرده است و باید به صورت نو محلول ساخته شود زیرا یکی از اجزایی بسیار مهم و گران خط های آبکاری صنعتی محلول آبکاری می باشد که بسیار حساس و پر اهمیت است.
نکات مهم در مورد رکتیفایر آبکاری
در مرحله بعد باید رکتیفایر ها بررسی شود که متناسب با نوع آبکاری و متناسب با قطعه انتخاب شود برای مثال رکتیفایرهای آبکاری کروم سخت با توانهای خروجی بالا و جریان بسیار بالا در محدوده سه هزار امپر تا ده هزار امپر و بالاتر نیاز است و هرگز نمی توان از رکتیفایر ضعیف استفاده کرد و در قدم بعد سلامت خروجی رکتیفایرها بررسی شود تا جریان مورد نیاز را بدون اشکال تامین بنماید در مجموع در آبکاری های الکترولیزی از دو نوع رکتیفایر استفاده میشود رکتیفایر آبکاری خشک که از تکنولوژی سویچینگ توسط ترازیستورهای پرسرعت و با امپر بالا از نوع igbt استفاده میشود (بعضی از دوستان به اشتباه igbt را برند می دادند) و نوع دیگر رکتیفایر آبکاری روغنی از نوع القائی استفاده می شود .
انتخاب نوع خط آبکاری
مورد دیگر عدم انتخاب صحیح خط آبکاری مورد نیاز در ارتباط با نوع قطعه میباشد برای نمونه انتخاب آبکاری مس اسیدی به جای خط آبکاری مس سیانوری است که نمی توان بصورت مستقیم و بدون زیر لایه مناسب بر روی فلز اهن مس اسیدی را استفاده کرد ولی مس سیانوری مستقیما بر روی اهن می توان استفاده کرد .در صورت عدم توجه به این نکته باعث می شود در طی مدت کوتاهی محلول آبکاری مس اسیدی کارایی خود را از دست بدهد و در نهایت غیر قابل استفاده بشود
اکثر خطوط آبکاری کارکرده نیاز به اصلاح و بررسی دارند مانند چک کردن محلول و قدرت جابه جایی محلول توسط فیلتر محاسبه شینهای انتقال جریان برق نوع تلاطم متناسب با قطعات و ده ها نکته مهم حیاتی دیگر که در تهیه یک خط آبکاری نو یا خط آبکاری دست دوم بسیار مهم میباشد که در جهت جلوگیری از ضرر و زیان مالی و پیشبرد اهداف لازم میباشد تا کیفیت مورد نظر در محصولات حاصل بشود .
برای نمونه در پروسه آبکاری گالوانیزه قطعات سختکاری و یا چدنی و پر کربن استفاده از خط های قلیایی سیانوری توصیه نمیشود زیرا ابگیری چدن و قطعات سخت کاری شده در خط های گالوانیزه سیانوری بسیار کم سرعت و گاها امکان پذیر نخواهد بود و این نوع اشتباه در انتخاب نوع خط و کم اطلاعی خسارت مالی و اختلال در روند کار را در پی خواهد داشت.برخی از مواردی که هنگام راه اندازی خط آبکاری باید مورد توجه قرار گیرد مانند انتخاب رکتیفایر مناسب با جریان مورد نیاز با ابعاد قطعه و حجم محلول و نوع آبکاری . محاسبه شینهای مسی جهت انتقال کامل جریان از رکتیفایر به اندها و محلول . محاسبه حجم محلول مورد نیاز و ابعاد وان متناسب با قطعات . انتخاب نوع تلاطم محلول آبکاری و …