تفاوت آبکاری گالوانیزه اسیدی و سیانوری
آبکاری گالوانیزه به دو نوع اصلی آبکاری گالوانیزه سرد و آبکاری گالوانیزه گرم تقسیم میشود .
در آبکاری گرم قطعات صنعتی سنگین با لایه مذاب فلز روی پوشیده میشود با ضخامت بالا و در آبکاری گالوانیزه سرد از الکترولیت روی استفاده میشود و لایه فلز روی بر روی قطعه می چسبد و شامل چندین نوع الکترولیت یا همان محلول آبکاری میشود که عمومی ترین انها محلول گالوانیزه اسیدی و سیانوری است
تفاوت آبکاری گالوانیزه اسیدی و سیانوری
تفاوت بین آبکاری گالوانیزه اسیدی و آبکاری گالوانیزه سیانوری در نوع محلول و قدرت پوشش و کیفیت پوشش بر روی فلزات است . برای نمونه شما قطعه ساده ای مانند پیچ و مهره را در نظر بگیرید که با روش گالوانیزه اسیدی و بار دیگر با روش گالوانیزه سیانوری آبکاری شده است .
خواهید دید حداقل زمان نیاز جهت آبکاری پیچ و مهره در روش بارل با استفاده از محلول گالوانیزه سیانوری حدود ۲ ساعت زمان نیاز است که ممکن است بعد از گذشت این زمان هنوز پوشش لازم ایجاد نشده باشد و در خط آبکاری گالوانیزه اسیدی این روند در محلول مطلوب حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت خواهد بود .
از طرفی محلول های گالوانیزه اسیدی به الودگی های الی حساس تر هستند و وجود چربی و روغن بروی قطعات تاثیر منفی فراوان دارد ولی در محلولهای قلیایی سیانوری این حساسیت کمتر می باشد . از جهتی محلولهای اسیدی نیاز به مراقبت و نگهداری و دقت بیشتری نسبت به محلولهای سیانوری نیاز دارد .
همچنین در سیستم گالوانیزه اسیدی محلول نیازمند فیلتراسیون جهت حذف اکسیدهای تشکیل شده می باشد ولی در سیستم گالوانیزه سیانوری نیازی به فیلتراسیون نمیباشد .
در مجموع قدرت پرتاب و نفوذ پوشش در گالوانیزه اسیدی بالاتر از نوع سیانوری می باشد که وجود افزودنی به نام کمک براقی به قدرت پرتاب محلول گالوانیزه اسید کمک زیادی می کند . معمولا تنها افزودنی محلولهای گالوانیزه سیانوری براق کننده ها می باشد در مقابل محلولهای اسیدی افزودنی براقی و افزودنی کمک براقی هم زمان نیاز دارند
در خط های آبکاری گالوانیزه جنس قطعات بسیار مهم است برای مثال قطعات ساخته شده از چدن و یا فولاد پر کربن برای آبکاری در محلولهای گالوانیزه اسیدی توصیه میشود ولی در نوع سیانوری توصیه نمیشود .
تفاوت پوشش آبکاری گالوانیزه اسیدی و گالوانیزه سیانوری در دو تصویر مشهود می باشد که توسط وانهای ثابت انجام شده است