علت خراب شدن محلول آبکاری
علت خراب شدن محلول های آبکاری
در خطوط آبکاری بیشترین مشکلاتی که به وجود می اید مربوط به محلول های آبکاری می باشد . و معمولا محلولها دچار الودگی های الی و یا معدنی می شوند و اختلالهای در پوشش به وجود می اوردند مانند مات و یا براق نبودن پوشش آبکاری و یا کم بودن سرعت پوشش آبکاری و یا لکه دار بودن و علایم دیگر بروز می کند که این علائم بستگی به نوع محلول آبکاری مانند اسیدی و یا قلیایی بودن محلول و همچنین نوع محلول آبکاری ( آبکاری نیکل . آبکاری برنج . آبکاری کروم . آبکاری گالوانیزه . آبکاری کرومسخت و … ) بستگی دارد .
علائم وجود آلودگی در خط آبکاری نیکل براق
زبر بودن آبکاری و یا مات بودن آبکاری و سرعت آبگیری کند کار و لکه های سیاه . و سوراخ و نقاط ریز روی پوشش نیکل . سیاه شدن نقاط گود و عمیق کار و قطعات و پوسته شدن و خشکی پوشش آبکاری نیکل و دیده شدن دونه های ریز و زبر در پوشش قطعات میشود . در موارد حادتر کار و قطعات آبکاری نمیشود و یا تمام سطح کار سیاه شده و فقط جوشش دارد .
جهت رفع ایراد و اشکال انواع خطوط آبکاری با شماره 09123815883 هماهنگی بفرمایید
تصویر مربوط به آبکاری نیکل براق است که به دلیل شدت الودگی محلول به بصورت پوشش سیاه و مات و سوختگی آبکاری شده است
علت دیگر از تنظیم خارج شدن ترکیبات محلول آبکاری میباشد . معمولا مواد تشکیل دهنده محلول آبکاری دارای بالانس و نسبتهای دقیق می باشد که در صورت خارج شدن از تنظیم علائمی مانند دیر اب گرفتن و سرعت کم و پایین آبکاری قطعات در وان و یا مات بودن پوشش آبکاری قطعات و سیاه شدن نقاط گود و عمق دار و یا پوسته شدن آبکاری و سوختگی قطعات می شود .
منابع ورود الودگی های الی و معدنی معمولا از طریق مراحل قبل آبکاری مانند شستشو با چربیگری و اسید شویی به وان اصلی منتقل می شود و یا از طریق عدم صحیح نگه داری از محلول دچار نقص میشود . و نوع دیگر الودگی از طریق افتادن و یا حل شدن قطعات مورد آبکاری در محلول آبکاری می باشد که بعد از مدتی فلز حل شده و محلول کارایی خود را از دست میدهد . و یکی دیگر از نشانه های الودگی های محلول مصرف بیش از حد مواد افزودنی می باشد که برای مثال در آبکاری نیکل باعث افزایش مصرف اند نیکل و افزایش براقی نیکل و نرم کن نیکل میشود که علاوه بر تحمیل هزینه های بسیار بالا و باعث افت شدید کیفیت پوشش میشود .
برای رفع الودگی محلول آبکاری در خطوط آبکاری روشهای مختلفی وجود دارد . مهمترین نکته برای بازیابی و فعال کردن محلولهای الوده تشخیص نوع الودگی وارد شده به محلول خط آبکاری و انتخاب بهترین روش متناسب با الودگی و اجرای صحیح مراحل حذف الودگیهای محلول می باشد . تشخیص اشتباه نوع الودگی و عدم انتخاب روش متناسب موجب اسیب بیشتر به محلول آبکاری شده و مراحل کار پیچیده تر و پر هزینه تر می شود . در کارگاهای آبکاری گاها شدت الودگی و خطا و اشتباه به حدی رسیده باشد که قابل جبران و رفع اشکال نمی باشد و محلول از چرخه خارج میشود و دیگر کارایی نحواهد داشت .
برخی الودگی های محلول آبکاری را در مراحل ابتدای می توان با فیلتراسیون و صفحه گذاری و کربن فعال تا حدی برطرف نمود ولی در موارد پیشرفته این موارد کاربرد ندارد . البته بستگی به نوع محلول و شدت و نوع الودگی و حجم الودگی موجود در محلول دارد مراحل و روش رفع ایراد محلولها متفاوت می باشد که محلولهای آبکاری بالغ ۴۰ تا ۵۰ نوع می باشد که به شاخه های مختلف تقسیم میشود برخی از انها مانند : محلول آبکاری نیکل براق واتس . محلول آبکاری نیکل سخت . محلول آبکاری نیکل الکترولس فسفر و الکترولس بور . محلول آبکاری مس الکترولس . محلول آبکاری گالوانیزه اسیدی . محلول گالوانیزه سیانوری .محلول آبکاری مس پیروفسفات .محلول آبکاری مس اسیدی . محلول آبکاری مس قلیایی . محلول آبکاری کروم سخت . محلول آبکاری برنج طلایی . محلول آبکاری فسفات منگنز و روی . محلول آبکاری کروم . محلول آبکاری الکتروفرمینگ . محلول آبکاری نقره . محلول آبکاری طلا . محلول آبکاری برنز .محلول آبکاری قلع و… که گاها هر کدام به چندین دسته تقسیم میشوند .
رفع اشکال انواع خطوط آبکاری با شماره درج شده در سایت در ارتباط باشید